16 Kasım 2017 Perşembe

Berrak Tüzünataç Ve Şahan Gökbakar'ın Sıcak Anları Bir Kez Daha Gündeme Geldi

Oyuncu Berrak Tüzünataç'ın, Şahan Gökbakar ile evinin terasında fazla yakın görüntüleri televizyon kanalında yayınlaması hakkında Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) yaptığı bireysel başvurunun kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. "Kişinin mahrem alanında kalması gereken aktivitelerini terasa taşıması durumunda bunların başkaları tarafından görülebileceğinden şikayet etme hakkı olamaz" kararına varıldı.

OYUNCU, 50 BİN TL'LİK TAZMİNAT İSTEMİŞTİ

14 Temmuz 2010'da Berrak Tüzünataç'ın İstanbul Kabataş'taki evinin terasında Şahan Gökbakar ile yakınlaşma anlarının görüntüleri ekranlarda yayınlanınca ünlü oyuncu kanala 50 bin TL'lik davada bulunmuştu. Ancak karar reddedilmişti.

ANAYASAYA BAŞVURDU

Kararın reddedilme sebebi ise hem Berrak'ın hem de Şahan'ın tanınmış kişiler olduğu ve toplumun merak ettiği kişiler olduğuydu. Bunun üzerine Tüzünataç, 22 Aralık 2014 tarihinde Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulundu.

TERAS MAHREM ALAN DEĞİL

Tüzünataç ile Gökbakar'ın 6'ıncı kattaki bir evin terasındaki yakınlaşma anlarının dışarıdan görülebilmesi nedeniyle mahremiyetin sınırlı kalabileceği ve buların belli ölçüde alenileşebileceğinin izahtan uzak olduğu bildirildi. Kişinin başkaları tarafından görülebileceğini bilerek mahrem alanında kalması gereken aktivitelerini terasa taşıması durumunda bunların başkaları tarafından görülebileceğinden şikayet etme hakkının olamayacağı aktarıldı.

TERAS SOKAKTAN GÖRÜLÜYOR

Tüzünataç'ın, evinin terasının sokaktan görülemeyeceğini ve bu görüntülerin yüksek bir yerden yakınlaştırma yöntemiyle çekildiği yönündeki iddiaları hakkında da Mahkemenin söz konusu görüntülerin sokaktan çekildiği sonucuna vardığı hatırlatıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder